TÜRKİYE-BELARUS ORTAK SANAYİ VE TEKNOLOJİ ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI VE İNOVASYON FORUMU

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan bir yazıda, 13 Aralık 2017 tarihinde Minsk’te Türkiye- Belarus Ortak Sanayi ve Teknoloji Çalışma Grubu (OSTÇG) 3. Dönem Toplantısı’nın, 14 Aralık 2017 tarihinde ise Türkiye-Belarus İnovasyon Forumu’nun düzenlenmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Yazıda Belarus tarafının, 13 Aralık 2017 tarihinde düzenlenecek olan Türkiye-Belarus OSTÇG 3. Dönem Toplantısında maden, tarım makine ve araç tedarikçileri, otomobil yan sanayi üreticileri, özel tasarım araç tedarikçileri, Belarus’taki serbest ekonomik bölgeleri ilgi duyan şirketleri, 3. İstanbul Havaalanı ile Mersin’de yapılması planlanan nükleer enerji üretim tesisi inşaatlarına katılan şirketleri, Kanal İstanbul Projesi’ne katılmayı planlayan şirket temsilcilerini görmekten memnuniyet duyacaklarını belirttikleri ifade edilmektedir.

Diğer taraftan, Belaruslu mercilerden edinilen bilgiye göre, Belarus Cumhuriyeti’nin en eski ve en büyük yüksek eğitim kurumlarından biri olan Belarus Ulusal Teknik Üniversitesi’nin (BNTU) Politeknik Bilim ve Teknoloji Parkı’nda Ar-Ge çalışmalarını yürüten firmalar Türkiye’de tarım, turizm-otelcilik, demir çelik, atık işleme, yakıt ekipmanı, elektronik makine üretimi, doğal gaz iletimi, metalürji, ahşap işleme, eczacılık alanlarında faaliyet gösteren şirketler ile işbirliği kurmak istemektedir. Bu itibarla, 14 Aralık 2017 tarihinde düzenlenmesi planlanan Forum çerçevesinde, Türk ve Belarus firmaları arasında iş imkanlarının değerlendirileceği ikili görüşmelerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Minks’e gidiş ve dönüş uçak biletlerinin ve otel rezervasyonu gibi işlemlerin anılan ziyarete katılmak firma temsilcileri tarafından münferit olarak organize edilmesi beklenmektedir. Belarus firmalarının listesi, forum programı ve katılım formu TOBB (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki Uluslararası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler bölümünden temin edilebilmektedir.

Bu çerçevede, Türkiye-Belarus OSTÇG 3. Dönem Toplantısına ve/veya İnovasyon Forumuna ve ikili görüşmelerine katılmak isteyen üyelerimizin katılım formunu doldurarak en geç 8 Aralık 2017 Cuma günü mesai saati bitimine kadar TOBB’a (Anara Daylan, anara.daylan@tobb.org.tr) iletmesi gerektiği hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,