Odamız Üyesi Kırlıoğlu Tarım Ürünleri Aydın’ın ihracat gururu oldu

Bu yıl 16.'sı düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları- Türkiye’nin Gizli Şampiyonları’ ödül töreninde, Aydın’da son 10 yılda ihracatını yüzde 90’ın üstünde tutan Kırlıoğlu Tarım Ürünleri, ‘En Uzun Süreli İhracat Artış Ödülü’nün sahibi olarak özel ödül aldı.

Aydın’ın ihracattaki yükselen değeri Kırlıoğlu Tarım Ürünleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) önderliğinde, Dünya gazetesi işbirliğiyle bu yıl 16’ıncısı düzenlenen 'İhracatın Yıldızları-Türkiye’nin Gizli Şampiyonları' Yarışmasında, En Uzun Süreli İhracat Artış Ödülü’nün sahibi olarak özel ödül aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) önderliğinde, DÜNYA Gazetesi ve DHL Express Türkiye'nin işbirliği, Akbank’ın ana sponsorluğu ve Turkcell’in iletişim sponsorluğuyla düzenlenen “İhracatın Yıldızları - Türkiye’nin Gizli Şampiyonları” ödül töreninin bu yıl 16.’sı gerçekleştirildi. İhracatın geliştirilmesi ve Türkiye ekonomisindeki payının artmasını teşvik etmek amacıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) önderliğinde düzenlenen 'İhracatın Yıldızları-Türkiye’nin Gizli Şampiyonları' yarışmasının yıldızları belli oldu. Toplam 518 firmanın değerlendirildiği yarışmada, Kırlıoğlu Tarım Ürünleri, En Uzun Süreli İhracat Artış Ödülü’ne layık görülerek özel ödül aldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra iş dünyasından önde gelen bir çok ismin katıldığı ve Türkiye’de ihracatın yıldızlarının ödüllendirildiği törende, son 10 yılda ihracatını yüzde 90’ın üstünde tutan Kırlıoğlu Tarım Ürünleri Aydın’ın gururu oldu. İhracatını son 10 yılda yüzde 90’dan fazla artıran Kırlıoğlu Tarım Ürünleri Genel Müdürü Yaşar Kırlıoğlu, En Uzun Süreli İhracat Artış Özel Ödülü’nü İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin elinden aldı. 2017 itibariyle 40’tan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Kırlıoğlu, “Hedefimiz ihracat yaptığımız ülke sayısını 150’ye çıkarmak. Halihazırda üretimini yaptığımız toplam 5- 6 ürün çeşidimiz var. Müşterilerimizin taleplerine göre bu ürünleri belirledik” diye konuştu.