Çalışan Anneler Mutlu Çocuklar” için protokol imzalandı

Aydın Valiliği, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, GEKA, Aydın Sanayi Odası, Aydın OSB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile yapılan “Çalışan anneler mutlu çocuklar” anaokulu projesi Aydın OSB’de çalışan kadınların çocuklarını gönül rahatlığı ile yakınlarında bulunan okula bırakıp çalışabilmeleri için yapılan bir proje Anaokulunun devir protokolü imzalandı. Törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Hünük, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın OSB Yönetim kurulu Başkanı Yalçın Dereli ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker katıldı.

SANAYİ ODAMIZA EĞİTİME KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Törende ilk konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Hünük “Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aydın Sanayi Odası arasında okul öncesi devir protokolü imza töreni için burada bulunuyoruz. Sanayi Odamıza eğitime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendileri Sanayi Odası içinde bulanan arsayı tahsis ederek yaklaşık yüzde 40’ı Sanayi Odası yüzde 60’ı GEKA tarafından karşılandığı bir proje. Projenin yaklaşık arsa hariç maliyeti 6 milyon 500 bin TL. Okulun yapım işini tamamen Sanayi Odamız üstlenmiş durumda. Ayrıca içinin donatımı da Sanayi Odamız tarafından yapıldı. Çalışanlarla görüştük. Çocuklarının uzak okullarda okuduğunu söylediler. Bu sayede sanayi içinde gözleri arkada kalmadan eğitimlerini sağlamış olacaklar” dedi.

GÜZEL BİR PROJE OLDU

Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ise “Bu proje TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun eseridir. Fikir onlardan çıktı. Biz de bu fikri benimsedik ve başladık. GEKA’ya müracat ettik. Yüzde 60’ı onlar tarafından yüzde 40’ı da bizim tarafımızdan finanse edildi. Aydın Ticaret Borsamızın da katkıları oldu. Çalışan anneler mutlu çocuklar temalı bir projedir bu. Güzel bir proje oldu. Benim evimde o lüks yok. Malzemeler tamamen 1. Sınıf. 2017 yılı bitmeden işi sahibine teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ BİR ESER OLACAK

Vali Yavuz Selim Köşger ise emeği geçen herkese teşekkür ederek “Okul öncesi eğitim öncelikli alanlarımızdan birisidir. Eğitimde fiziki alt yapı belli bir seviyeye geldi. Sadece okul öncesi eğitimde fiziki mekan sıkıntımız var. Bu anlamda Aydın’da OSB’de yapılacak olan bu Ana okulunun fiziki mekan iyileştirmeye ve okul öncesinde eğitimin farkındalığına yönelik önemli bir katkı bu. Önemli bir eser olacak. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aydın Sanayi Odası’nın kendi mekanı yok. Buna rağmen böyle bir şey yapması takdire şayan bir durumdur” ifadelerini kullandı. Konuşmalar sonrası imzalar atılıp devir töreni gerçekleştirildi.