CHP Denizli Milletvekili ve CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Teoman Sancar Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin’i ziyaret etti

CHP Denizli Milletvekili ve CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Teoman Sancar, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Aydın Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş ve CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş, Meclis üyelerimiz Salih Fahlioğulları ve Mustafa Alkan’da hazır bulundular.

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın ziyaretlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek,’’ Sayın Vekilim sizleri Odamız çatısı altında görmek bizleri son derece memnun etmiştir. Öncelikle sizlere odamız hakkında bilgiler sunmak isterim. Aydın Sanayi Odası 1954 yılında EBSO’ya bağlı olarak kurulmuştur. Sanayimizin gelişmesi ile 2008 yılından beri yolumuza AYSO olarak devam ediyoruz. 1069 üyemiz ile Türkiye’deki 12. Sanayi odasıyız. 2017’deki ihracatımız ise, 702 milyon dolardır. Bu yıl ki beklentimiz 750 milyon dolar olmasıdır. Aydın’da toplam 350 tane ihracatçımız var. Aydın’ın en önemli özelliği Türkiye’de katma değer yaratan en yüksek illerden biri olmasıdır. İhracatımızı 750 milyon dolar olarak düşünürsek, ithalatımız ise 250 milyon dolar civarındadır. 500 milyon dolar artımız var yani %300’lük katma değer artışımız vardır’’ dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise Aydın’ın sorunlarına değindi. Milletvekili Yıldız Aydın’ın en önemli sorunlarının başında Çıldır Havaalanı ve jeotermal sorunu olduğunu belirtti. ‘’Bir ilin sanayisinin gelişmesi için bir havaalanı olması şarttır. Havaalanımız var fakat sivil havacılığa açık değildir. Bunun için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Jeotermal santrallerin Aydın’a verdiği zararların çok geç olmadan önüne geçilmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Aydın’ın altından sıcak su akıyor. Bu suları Aydın Büyükşehir Belediyesine devredip, bütün Aydın’ı ısıtmak istiyoruz. Yatırımcıları buraya getirip, termal tesisler kurup Aydın’ı daha da geliştirmek istiyor ve seracılık sistemini kurmak istiyoruz." dedi.

CHP Denizli Milletvekili ve CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Teoman Sancar ise, ‘’Sanayici devlet tarafından maddi ve manevi benimsendiği, desteklendiği sürece azmi, hırsı ve heyecanı artar. Bizim tek arzumuz sanayicimizin yüzünün gülmesidir. Aydınımız sizlere emanettir. Sizlerden dileğimiz bu birlik ve beraberliğin devam etmesidir. Çağdaş, uygar ve bilimle yürütülen bir Türkiye için desteklerinizi bekliyoruz’’ dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ziyaretlerinden dolayı CHP Denizli Milletvekili ve CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Teoman Sancar’a ve CHP yönetimine teşekkürlerini dile getirdi ve Aydın ilinin sosyo-ekonomik gelişmişliği konusundaki raporu sundu.