AYSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

AYSO 2018-2022 Dönemi 7 Sayılı Meclis Toplantısı AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş Başkanlığında, meclis ve komite üyelerinin katılımı ile Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Maraş, açılış konuşmalarında, 19 Ekim 2018 tarihinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ‘ün katılımlarıyla, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteklediği, Sürekli Eğitim Merkezi Açılışının yapıldığını, eğitim merkezinde otomatik kaynak makinaları, boya atölyesi ve derslikler bulunduğunu, 3 aydan beri burada yoğun bir eğitim alan 8 bayan kursiyerin şimdi alüminyum kaynak, paslanmaz çelik kaynağı, gaz altı ve elektrot kaynak yapabilecek seviyeye geldiklerini, eğitim merkezinin bu şekilde, boya atölyesinde de hizmet vermesi ile ilimiz sanayicisinin isteği vasıflarda yetişmiş hazır işgücü ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.

Oda mizanı ve gelir gider durumu, dönem içi faaliyetler ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin; Ekim ayı içinde yapılan, TOBB Maden Meclisi toplantısı, TOBB Sanayi Konseyi Toplantısı, “Enflasyonla Topyekün Mücadele” kapsamında Odamız çalışmaları, Çin Ankara Büyükelçisi ve 9 Çin Firma yetkilisinin ziyaretleri hakkında bilgi verdi.

19 Ekim 2018 tarihinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ‘un katılımlarıyla açılışı yapılan ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Sürekli Eğitim Merkezinin ilimizde mesleki eğitim alarak yetişmiş iş gücü ihtiyacı önemli katkı vereceğini belirten Şahin” Sayın Bakana, ilimiz ekonomisi ve sanayicilerimizin sıkıntılarını içeren bir rapor sunduğunu, özellikle İş müfettişlerinin sektörlerine göre önceden değerlendirme yaparak sanayicilerimizi denetlemeye ve kontrole gelmeleri gerektiğini, tespit edilen eksiklikler için de üyelerimize makul süreler tanınmasının çok önemli olduğu şeklinde ifade ettiğini belirtti. AYSO da Kasım ayında gerçekleşecek olan seminer ve eğitimler hakkında da bilgiler veren Şahin, ‘’5-8 Kasım 2018 tarihinde odamızda ‘Girişimcilik’, 8-9 Kasım 2018 tarihinde ‘Dahilde İşleme Rejimi’ eğitimleri verilecektir. 12 Kasım’da ise ‘Kriz Ortamında Kar Merkezli Şirket Yönetimi = Micro Stagflasyon’ semineri gerçekleştirilecektir. İlgi duyan tüm üye firmalarımızı seminer ve eğitimlerimize bekliyoruz’’ dedi.

Konuk sunumlarında; Meclis üyesi, JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu ‘Ekonomiye Genel Bir Bakış’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunum sonrasında, Meclis Başkanı Gökhan Maraş ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, detaylı bir sunum gerçekleştiren meclis üyemiz Ercan Çerçioğlu’na teşekkür etti.