AYSER Fizibilite Raporu Hazırlanıyor

Aydın Merkez Yeniköy sınırları içinde kurulması planlanan Aydın Serbest Bölgesi(AYSER) için fizibilite raporu hazırlanıyor. Bu konuda deneyimli olan Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. den gelen uzman ekip görevlendirildi. Mehmet Çaylıdemirci, Caner Kar, Billur Ceren Aktaş ve Selma Sadık Demirci kadrosundan oluşan uzman ekip ile birlikte Aydın Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, Aydın Sanayi Odası Genel Sekreteri Kerem Öden ve Aydın Valiliği YİKOB Personeli Ali Uymaz Serbest Bölge Yeniköy Sınırları içindeki sahada keşif çalışmalarında bulundular. Toplam planlanan alan 657 dönümden oluşmaktadır. Bunun 290 dönümü şahıs arazisi, 367 dönümü de mera arazisi vasfı taşımaktadır. Arazi de Serbest Bölge fizibilite raporunda değerlendirilecek alt yapı ve üst yapı maliyetleri tekrar görüşüldü. Çalışmalar hakkında heyet, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin’i ve AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Yılmaz'ı ziyaret ederek bilgi verdi.