Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat ve VISA ortaklığında yürütülen “Paramı Yönetebiliyorum” projesi kapsamında; FOGİDER, TOBB Aydın Genç Girişimciler İcra Kurulu iş birliği ve Aydın Sanayi Odası ev sahipliğinde ‘’Bireyler için Temel Finansal Okuryazarlık Eğitimi’’ yoğun katılım ile gerçekleşti.
Finansal Okuryazarlık ve Girişimcilik Derneği (FOGİDER) Başkanı ve TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yrd. Anıl Kösehancı tarafından verilen eğitime, Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı ve FOGİDER Danışma Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ali Petek, TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hilmi Duruoğlu, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Güler Kurudere Akbaş ve TOBB Aydın Kadın ve Genç Girişimciler Kurul üyelerinin yanı sıra şirket müdürleri, üye firmalar, öğrenciler ve Finansal Okuryazarlık konusunda kendini geliştirmek isteyen bireyler katıldı.
Eğitim öncesinde konuşan Başkanımız Gökhan Maraş, ‘’Bu yoğun katılım ile tüm kesimlerin asgari ölçüde finansal karar alma yetenek ve becerileriyle donatılmasının ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görmüş oluyoruz. Bu eğitimlerimiz ile finansal okuryazarlığın oluşturulması ve güçlendirilmesi, piyasanın etkin işleyişine olanak sağlarken, tüketicinin korunması ve piyasa aksaklıklarının önlenmesini amaçlıyoruz. Mümkün olan en erken yaşlardan itibaren, geleceğini planlamayı öğrenen, akılcı tasarruf bilinci ve finansal okuryazarlık yetenek ve becerileriyle donatılan tüketicilerin, ülkemizin ihtiyacı olan uzun dönemli yurtiçi tasarruf kaynaklarına büyük katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Finansal okuryazarlık ve tasarruf bilinci konusunda, eğitimin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı; FOGİDER, TOBB Aydın Genç Girişimciler İcra Kurulu‘na ve Eğitmenimiz Sayın, Anıl Kösehancı’ ya teşekkür eder, saygılarımı sunarım’’ dedi.
Anıl Kösehancı’nın eğitmenliğindeki eğitiminde, ‘’Bütçe, Tasarruf Bilinci, Temel Ekonomik Kavramlar, Yatırım Yapmadan Önce Cevaplanması Gereken Sorular, Finansal Yatırım Araçları, Bireysel Finansal Portföy Yönetimi’’ gibi konular ele alındı.
Kösehancı, “En temel olarak finansal okuryazarlık, kişilerin ya da kurumların mali durumunu etkin ve verimli bir şekilde yönetebilmesi, risk potansiyelleri belirleyebilmesi, fırsatları görebilmesi ve bu alanda geleceğe güvenle bakmasını sağlama becerisidir” dedi.