BAŞKAN MARAŞ, BÜYÜK MENDERES HAVZASI SU-ÇEVRE-ÜRÜN GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

29-30 Eylül 2025 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Didim ÖRSEM Tesisi’nde düzenlenen Büyük Menderes Havzası Su-Çevre-Ürün Güvenliği Çalıştayına, Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş katıldı.

Çalıştay, Didim Ticaret Odası, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Didim Ziraat Odası iş birliğiyle gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, Büyük Menderes Havzasında su kaynaklarının yönetimi, çevre ve ekosistem güvenliği ile tarımsal üretim ve ürün güvenliği konuları ele alındı.

Çalıştayın ilk günü açılış törenine katılan Başkan Maraş, Aydın protokolü ile bir araya gelerek çalıştayın bölge ve sanayi açısından önemine dikkat çekti. Açılış konuşmaları, Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Aydın Valisi Yakup Canbolat tarafından gerçekleştirildi.

İkinci gününde ise Başkan Maraş, panel oturumuna katılarak “Büyük Menderes Havzası Kapsamında Sanayi Sektörü Çalışmaları” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Aydın’daki sanayi kuruluşlarının faaliyet alanları, istihdam verileri, OSB’lerdeki su tüketimi ve atık su yönetimi ile sanayide su verimliliği ve sürdürülebilir üretim uygulamaları detaylı olarak paylaşıldı.

Çalıştay da ayrıca, Prof. Dr. Mustafa Sürmen (ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı), Dr. Hilmi Yıldırım (Didim Ziraat Odası), Hilmi Erbaş (Didim Ticaret Odası), Prof. Dr. Mesut Kırmacı, Emine Mine Sert, Dr. Hasan Hüseyin Doğan ve diğer akademisyen ve sektör temsilcileri sunum ve panellere katkı sağladı.

Başkan Maraş, çalıştayın Büyük Menderes Havzasında çevre ve ekosistem güvenliği ile sürdürülebilir sanayi uygulamalarına önemli katkı sağlayacağını vurgulayarak, sanayi, akademi ve kamu kurumları arasındaki iş birliğinin sürdürülebilir büyüme ve nitelikli istihdam açısından önemine dikkat çekti.

Gönderiyi paylaşmak için:

Diğer Haberlerimize Göz Atın