BAŞKAN MARAŞ, MANCHESTER BAŞKONSOLOSU SEYFİ ONUR SAYIN’I ZİYARET ETTİ

Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, Türkiye Cumhuriyeti Manchester Başkonsolosu Seyfi Onur Sayın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve Aydın sanayisinin yurt dışındaki faaliyetlerinin artırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Maraş, Aydın’ın sanayi potansiyelini ve ihracat kapasitesini vurgulayarak, bölgedeki sanayicilerin yurt dışı pazarlara açılmasında başkonsoloslukların desteklerinin önemine değindi. Başkonsolos Sayın ise Türkiye’nin Birleşik Krallık ile olan ticari ilişkilerinin tarihsel ve stratejik önemine dikkat çekerek, başkonsolosluk olarak her zaman Türk iş dünyasının yanında olduklarını ifade etti.

Görüşme sırasında, iki ülke arasında karşılıklı ticaret hacminin artırılmasına yönelik işbirliği fırsatları ele alındı. Başkan Maraş, Aydınlı sanayicilerin İngiltere pazarına yönelik gerçekleştirebileceği yatırımlar ve ticari faaliyetler hakkında detaylı bilgi verdi.

Ziyaret sonunda Başkan Maraş, Başkonsolos Sayın’a Aydın’ın simgesi olan incir takdim etti ve iki kurum arasında gelecekteki işbirliklerinin geliştirilmesi temennisinde bulundu. Başkonsolos Sayın da bu nazik ziyaret ve hediye için teşekkür ederek, Aydın Sanayi Odası ile işbirliğine her zaman açık olduklarını belirtti.