Dış Ti̇carette Nokta Atışı İhracat Eği̇ti̇mi̇ 4. Dönem Serti̇fi̇ka Töreni̇ Gerçekleşti̇ri̇ldi̇

Aydın Sanayi Odası(AYSO) ve İŞKUR iş birliğinde ve AYSO Eğitim Atölyesi bünyesinde firmaların dış ticaret alanında rekabetçiliğinin artırılması amacıyla başlatılan ‘Dış Ticarette Nokta Atışı İhracat Eğitimi’, 4’üncü dönem sertifika töreni gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, İŞKUR Aydın Müdürü Rahmi Terzi ve AYSO Dış Ticaret Danışmanı Fahrettin Koşan’ın katıldığı törende eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

23 Ekim – 16 Kasım 2023 tarihleri arasında 17 kursiyerin katılımıyla düzenlenen eğitimlerde kursiyerler; pazar araştırması ve hedef pazar tespiti, hedef pazarlarda potansiyel alıcıların tespiti ve uluslararası satış teknikleri konularında eğitim gördü.

Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş yaptığı açıklamada, ihracatın arttırılması noktasında dış ticaret eğitiminin önemli olduğunu belirterek, küreselleşen dünya ekonomisinde ülke olarak kalkınmanın en önemli ayağının ihracat olduğunu söyledi.

Aydın ve Türkiye’de firmaların donanımlı dış ticaret personeline her zaman ihtiyaç duyduğunu ifade eden Maraş, “Bu alanda personel yetiştirmek için verdiğimiz eğitimlerin ihracatımıza katkısını çok önemsiyoruz. Bu sebeple 4 dönemdir AYSO ve İŞKUR olarak böyle bir projeyi hayata geçirerek, dış ticaret personeli yetiştirmeyi amaçladık. Bundan sonraki süreçte de dış ticarete yönelik faaliyetlerimizi arttırarak, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu zamana kadar olan katkılarından dolayı İŞKUR Aydın Müdürü Rahmi Terzi’ye ve Dış Ticaret Danışmanımız Fahrettin Koşan’a teşekkür ediyor, eğitimlerimize katılan tüm kursiyerlerimizi gayretleri için yürekten kutluyorum” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ise “İstihdamı arttırmanın yolu üretimi ve ihracatı arttırmaktan geçiyor. İlimizde ihracat potansiyeli olup bu konuda deneyimli personel ihtiyacı olan birçok firma bulunmaktadır. Söz konusu  ‘Dış Ticarette Nokta Atışı İhracat Eğitimi’ ile dış ticaret personeli yetiştirerek firmalarımızın ihracatı ve rekabet güçlerinin arttırılması konusunda desteklemiş olacağız. İhracat yapan firmalarımızı eğitim alan arkadaşlarımızdan yararlanmaya davet ediyoruz.” dedi.

Tören sonrasında katılımcı kursiyerler, eğitimin verimli geçtiğini ve bu kapsamda verilen eğitimler ile hem kendilerine hem de çalıştıkları firmalara daha fazla fayda sağlayabildiklerini dile getirdiler.

SAMSUNG CSC