Türki̇ye’ni̇n İlk Yerli̇ Otomobi̇li̇ Togg, Ayso’ya Tesli̇m Edi̇ldi̇

Aydın Sanayi Odası(AYSO), Türkiye’nin gururu olan yerli ve milli otomobili TOGG’u teslim aldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen, Türkiye’nin renkleri serisinde Oltu siyahı rengindeki TOGG ile ilk sürüşü gerçekleştiren Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakkı Gözlüklü ve Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş yaptıkları değerlendirmede; “Ülkemiz için gurur kaynağı olan yerli ve milli elektrikli aracımızı Cumhuriyetimizin 100. yılında Aydın Sanayi Odamızın bünyesine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin üretim gücü, AR-GE altyapısı, girişimci ruhunun geldiği nokta ile ne kadar övünsek azdır. Dünya otomobil piyasasında, TOGG’ da yerini almıştır. Bu yatırım ülkemiz için bir başlangıç, TOGG’ un önümüzdeki yıllarda yük taşıma ve tarımda kullanılmak üzere kamyon ve traktör modellerinin de üretilebileceğine inanıyoruz. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu San. ve Tic. A.Ş. ‘nin kurulmasında etkin rol oynayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Odamız ve üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz’’ dediler.