WCF AVRUPA & ASYA ZİRVESİ BAŞLADI

Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF) “İklim Değişikliği İçin İşbirlikçi Yaklaşım” ana temasıyla düzenlenen Avrupa ve Asya Zirvesi, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla İstanbul’da başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve WCF Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, ICC Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş’da katıldı.

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Philipe Varin, ICC Genel Sekreteri John W.H Denton’ın da katıldığı zirve 62 ülkeden 800’den fazla iş insanını bir araya getirdi.

Avrupa ve Asya Zirvesi’nde ana gündem, iklim değişikliğiyle mücadele olarak belirlendi. İki kıtanın iş insanlarını bir araya getiren zirvede, serbest ve adil ticaretin öncelikli olduğu vurgulandı. Küresel ticareti ve başta KOBİ’ler olmak üzere işletmeleri tehdit eden korumacılığın yükselişinden duyulan endişe dile getirildi.

Uluslararası iş insanlarını iklim değişikliği gibi çok önemli bir gündem maddesiyle İstanbul’da bir araya getiren WCF ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.