Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’a gerçekleştireceği resmî ziyaret öncesinde, Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ev sahipliğinde; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetiyle, TOBB ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğinde “Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu” düzenlendi.
Mısır Maliye Bakanı Ahmed Kouchouk’un çevrim içi katılım sağladığı foruma; Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Ahmed Al Wakil, iki ülkenin oda ve borsalarının başkanları ile çok sayıda iş insanı katıldı. Bu kapsamda, Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş’ın da yer aldığı heyetle birlikte Türkiye’den ve Mısır’dan oda ve borsa temsilcileri bir araya geldi.
Forumda, Türkiye–Mısır iktisadi ve ticari ilişkilerinin mevcut durumu ile sanayi, ticaret, tarım, balıkçılık, turizm, lojistik ve inşaat sektörlerinde geliştirilebilecek iş birliği fırsatları kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda, Mersin–İskenderiye ve İskenderun–Dimyat Ro-Ro seferleri gündeme alınarak, iki ülke arasındaki lojistik iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Forum kapsamında; TOBB ile Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ve iki ülkenin oda ve borsaları arasında iş birliğini geliştirmeye yönelik Mutabakat Zaptları imzalandı. Bu çerçevede, Menia Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Odası arasında Mutabakat Zaptı imzalanarak taraflar arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflendi.





