AYDIN
SANAYİ ODASI

“Dijital Dönüşümde Nitelikli İstihdam” Programı Gerçekleşti

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) ev sahipliğinde Aydın Sanayi Odası(AYSO) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliğinde düzenlenen “Dijital Dönüşümde Nitelikli İstihdam” programı, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Aydın’ın önde gelen sanayici firmaları ile Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) öğrencilerini buluşturmayı amaçlayan programa, Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, iş insanları, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli eleman yetiştirilmesi ve sektörlerin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamanın gerekliliğine vurgu yaparak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA, son 3 yıldır dijital dönüşüm konusunda çalışmalar yürütmektedir. Stratejik öncelikler arasında yer alan bu programın amacı, uluslararası  alanda rekabet gücünü dijital dönüşümle birlikte verimliliği artırmak ve bunlarla ilgili hızlandırıcı projeler üretmektir. Bunun için de yetişmiş nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydın Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen bu program sayesinde bir istihdam programı başlattık. Programın istihdam alanında sizler için hayırlı ve verimli olmasını diliyorum.” dedi. 

Programda öğrencilerle bir araya gelen üye firmalarımız; OKT Trailer Ltd.Şti., Çağdaş Cam A.Ş, Inovmak Makine A.Ş, Jantsa Jant A.Ş., OSP Demir Çelik A.Ş, ORGE Grup A.Ş, Polat Group A.Ş, QUA Granite A.Ş., Wood Art Ltd.Şti. yetkilileri, firmalarının tanıtımını yaparak, çalışmaları hakkında bilgilendirme de bulundular. Yenilikçi ve kaliteli çözümleriyle sektöründe öncü bir rol üstlenerek müşteri memnuniyetinin odak noktalarında yer aldığını belirten üye firmalarımız, misyonlarının sürdürülebilir ve değer yaratan çözümler sunarak sektörde fark yaratmak, güvenilirliği, yeniliği ve kaliteyi ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Akıllı fabrika, modern teknolojileri ve dijitalleşmeyi kullanarak üretim süreçlerini optimize eden bir endüstriyel yaklaşım ile otomasyon gibi ileri teknolojileri entegre ederek üretim verimliliğini artırmayı, maliyetleri düşürmeyi ve daha esnek üretim yöntemlerini benimsediklerini belirten üye firmalarımız; üretim ekipmanları arasında iletişim kurabilen, süreçleri izleyebilen ve verileri anlık olarak analiz edebilen bir altyapı oluşturarak daha hızlı kararlar alınmasını sağlayarak üretim süreçlerinin daha etkili kullanımı ile ilgili faktörlerle ilgili bilgi verdi.

Bireylerin teknolojiyi anlama, kullanma ve değerlendirme yeteneğini ifade eden teknoloji okuryazarlığının öneminin de vurgulandığı programda,  dijital ortamda bilgi arama, eleştirel düşünce, veri güvenliği, gizlilik bilinci, kariyer olanakları gibi konulara da değinildi.

Program hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, ”Teknoloji o kadar hızla değişiyor ve gelişiyor ki; özellikle global ticarette kuralların yeniden yazıldığı bir döneme giriyoruz. Bu dönemde kısacası; teknolojiyi ve bilgiyi en iyi şekilde kullanan; geleneksel, üretim teknikleri ile değil, dijitalleşme konusunda gerekli işgücü ve altyapı hazırlıkları yapan firmalarımız daha hızlı gelişecekler.  İnsan kaynaklarında, Stratejik satın almada, stoklamada, üretim süreçlerinde ve pazarlamada dijitalleşmeye geçiş için, iş gücü ihtiyacı için gerekli hazırlıkları yapmalıyız. Bunun için de üniversitemizin ilgili bölümlerinde yetişmiş öğrencilerimizin mezun olmadan işe alışmaları ve dijitalleşme konusunda eğitimlerinin desteklenmesi için yapılan bu işbirliği çalışmasını çok önemsiyoruz. Üniversite, Sanayi Odası ve GEKA işbirliği ile; üretim sektörü ve öğrencilerimizi bir araya getirerek işi öğrenciye, öğrencinin de firmaya alışmasını sağlayarak, kazan kazan modeli ortaya çıkacaktır.  Bu programın uygulanmasında emeklerinden dolayı Güney Ege kalkınma Ajansına ve Üniversitemize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. Programa destek verecek sanayici üyelerimizin sayısını arttırmak için AYSO olarak bizde her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi.

Gönderiyi paylaşmak için:

Diğer Haberlerimize Göz Atın