AYDIN
SANAYİ ODASI

Aydınlı İş İnsanları Kurumsal Yönetimi TKYD’den Dinledi

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi iş birliğinde Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Borsası ev sahipliğinde ”Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik” konulu panel Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Açılış konuşmalarını, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ve TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka yaparken, panelin moderatörlüğünü Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü ve Köşe Yazarı Vahap Munyar üstlendi.

Panelde şirketlerin kurumsal yönetim uygulamalarından gerçek faydayı elde edebilmelerinin davranışsal boyuttaki ilerlemeye doğrudan bağlı olduğuna ortak vurgu yapıldı.

Açılış konuşmasına, katılımcılara ve konuşmacılara panele gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkürleriyle başlayan Başkan Maraş, kurumsallığın ve sürdürülebilirliğin günümüz firmaları için önemli kavramlar olduğunu belirtti. Aydın Sanayi Odası olarak aile şirketlerinin kurumsal yönetimi benimsemesi ve rekabet edebilirliğini güçlendirmesi için böyle panel ve çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

Maraş, ‘’ Bugün burada, iş dünyamızın sürdürülebilir kalkınma ve etik değerlere dayalı bir yönetim anlayışıyla nasıl ilerleyeceğini tartışmak için bir araya geldik. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik, günümüzde iş dünyasının vazgeçilmez unsurları haline gelmiştir. Bu etkinlikte, değerli panelistlerimizin ve katılımcılarımızın deneyimleriyle bir araya gelerek, kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik alanındaki en iyi uygulamaları paylaşacak, yeni fikirler geliştirecek ve iş dünyamızın bu konulardaki geleceğini şekillendirecek önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. Hep birlikte, daha güçlü, daha adil ve daha sürdürülebilir bir iş dünyası için çaba göstermeye devam etmeliyiz. 1141 sanayici üyemiz ile geleceğin iş dünyasına ve teknolojilerine yatırımlarımızı yapmalıyız ki şirketlerimiz değişime hazırlıklı olsun’’ dedi. 

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “İşletmelerimizin faaliyetlerini, kişilerin varlığına bağımlı olmadan sürdürebilmesi ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapı oluşturabilmesi için kurumsal yönetim büyük önem arz etmektedir. Kurumsal yönetim, yönetim yapılarının ilişki içinde oldukları tüm kesimlere güven verici nitelikte olmasını sağlar. Şirketlerde adillik, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin uygulanmasını sağlayan kurumsal yönetim, işletmelerde başarının ve devamlılığın anahtarıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, Anadolu Panelleri ile TKYD’nin 21 yıldır edindiği bilgi birikimini yurt çapına yaymaya çalıştıklarını belirterek, “Dünyada ve Türkiye’de yaşanan son gelişmelerin kurumsal yönetim kavramının, ülkelerin ve kurumların rekabetçiliğini devam ettirebilmeleri için, ne derece önemli bir araç olduğunu biliyoruz. TKYD olarak kurumsal yönetim temel bileşenlerinin daha iyi anlaşıldığı, daha fazla içselleştirildiği ve gerçek anlamda hayata geçirildiği bir anlayışın yerleşmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. İşte bu amaçla Anadolu’daki illere bizzat giderek toplantılar gerçekleştirip kurumsal yönetimi anlatmaya çalışıyoruz. Şirketlerimizin kurumsal yönetim uygulamalarından gerçek faydayı elde edebilmeleri davranışsal boyuttaki ilerlemeye doğrudan bağlı. Bu alandaki engelleri aşmak için hep birlikte mücadele etmemiz, sonuç almak için son derece önemli. Kurumsal yönetim, iyi yönetim diye tanımladığımız noktada işletmelerin var olduğu tarihe kadar uzanan bir kavram binlerce yıldır var. Kurumsal yönetim temel hedefte şirketlerin ki o piyasalarda çok daha önemli çünkü neredeyse yüzde yüzünün halka açık olduğu şirketler aile şirketleri.  Kurumsallaşma bir yaşam biçimi, bir kültürdür. Kurumsallaşmanın tek bir çözümü ve tek bir ilacı yok. İyi, kötü çok örnekler var. Kurumsallaşma macerasına çıkarken, kurumsallaşma seviyesi birbirinden çok farklıdır dolayısıyla neyi neden örnek aldığınız çok önemli. Ama kimi örnek alırsanız alın sonuçta mutlaka ve mutlaka kendi gerçeklerinizle bunun bağdaşması lazım.” dedi.

Panel öncesinde Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Selim Süha Seçkin “Şirketler için Kurumsal Yönetim Olgunluk Testi” konusunu ele aldı.

TKYD Ekonomi Danışmanı Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki’nin “Türkiye’nin Politik ve Ekonomik Gündemi” ile ilgili yaptığı konuşmasının ardından, panele geçildi.

Panelde, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, TKYD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci,TKYD Ekonomi Danışmanı Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, Sadık Grubu Başkan Yardımcısı-Gesifed Başkanı-Türkonfed Başkan Yardımcısı Oktay Mersin ve Aydın Sanayi Odası Onursal Başkanı-Jantsa Jant A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu panelist olarak yer alarak, kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik ile ilgili Türkiye ve dünyadan ekonomik güncel bilgiler aktardılar.


Panel, Başkan Maraş ve Başkan Çondur’un panelistlere değerli bilgi paylaşımlarından ötürü teşekkürlerini iletmesi ve TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka’ya hediye takdimleri ile sona erdi.

Gönderiyi paylaşmak için:

Diğer Haberlerimize Göz Atın