AYDIN
SANAYİ ODASI

Odamızın “Makine Sektörü Ve Tedarikçileri” UR-GE Küme Projesi Kabul Edildi

Aydın Sanayi Odası (AYSO) iş birliği ile devlet yardımlarından etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak ve pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla, Makine İmalatı ve Tedarikçileri olarak 11 sanayici üyemizin yer aldığı küme çalışması kapsamında; Ticaret Bakanlığı’na yapılan 2010/8 sayılı UR-GE (Uluslar Arası Rekabeti Gelirştirme) Proje başvurusu kabul edilmiştir.

Bu kapsamda Odamız Örsdemir Balkan Toplantı Salonu’nda 11 sanayici üyemiz, yapılacak çalışmalar ve yol haritasını belirlemek üzere; AYSO Proje Danışmanları ile bir araya geldi.

Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, AYSO Proje Danışmanları Öğretim Görevlisi Murat Güney ve Ozan Güney ile Odamıza kayıtlı, URGE / Makine ve tedarikçileri kümesi içinde yer alan üyelerimiz katıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş; UR-GE Projeleri, benzer sektörlerde bir araya gelen firmaların ortak ihtiyaçlarının tespit edilerek uluslararası düzeyde rekabetçi yönlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı 3 yıl süreli projelerden oluşmaktadır. Proje süresince, katılımcı firmaların ihtiyaç analizleri gerçekleştirilecek, kendilerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek, fuar ziyaretleri, ticaret heyetleri ve alım heyetleri gibi yurtdışı pazarlama faaliyetleri düzenlenecektir. Hedefimiz, ilimizin değerlerini katma değere çevirmek, hammaddelerimizi ilimizde işlemek ve son ürün haline getirmek. Bu proje ile firmalarımızın rekabet güçlerini artırmayı ve pazar alanlarını genişletmeyi amaçlıyoruz. Projemiz ayrıca sektördeki temsilcilerin birlikte hareket etme kabiliyetlerini de artıracaktır. Proje kapsamında, 11 sanayici üyemizin üç yıl süre ile ihtiyaçları kapsamında yapılacak firma analizleri ve yurtdışı programlarıyla yeni müşteriler bularak ihracatlarını artırmayı hedefliyoruz. Projenin, Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan bütçesine %75 hibe verilmesi de önemli bir avantajdır. URGE’nin ilimize katacağı somut değerleri önümüzdeki dönemlerde hep birlikte göreceğiz. Projemizin üyelerimize ve sektörlerimize hayırlı olmasını temenni ederim’’ ifadelerini kullandı.

URGE projesi kapsamında, Makine ve Tedarikçileri sektöründe faaliyet gösteren firmaların tüm faaliyetleri Aydın Sanayi Odası  tarafından yürütülecektir.  

Gönderiyi paylaşmak için:

Diğer Haberlerimize Göz Atın