FORTUNE 500 TÜRKİYE-2023 ARAŞTIRMASINDA AYSO’DAN 13 FİRMA

Fortune Türkiye iş dergisi tarafından yapılan araştırma sonucunda, Türkiye’de imalat, ticaret, hizmet ve inşaat sektörlerini kapsayan ”Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” açıklandı. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2023 Araştırmasına göre, şirketlerin 2023 yılı net karı bir önceki yıla göre yüzde 77,2 artarak 965 milyar 800 milyon liraya yükseldi.

Araştırmada, Aydın’da faaliyet gösteren Aydın Sanayi Odası(AYSO) üyesi 13 firma yer aldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş araştırma sonucuyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘’Firmalarımız bu prestijli listede yer alarak Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır. Bu başarı, sadece firmalarımızın değil, aynı zamanda Aydın ilimizin sanayi ve ekonomi alanındaki potansiyelini de ortaya koymaktadır. Aydın Sanayi Odası olarak, üyelerimizin ve ilimizin ekonomik büyümesine katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Fortune 500 Türkiye listesinde yer alan firmalarımızı yürekten tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen tüm çalışanları ve yöneticileri kutluyorum. Ülkemizin global arenada daha da güçlenmesi için birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.