KOSGEB AYDIN’DA GİRİŞİMCİLERİNİ SEÇİYOR

“KOSGEB Aydın’da Girişimcilerini Seçiyor” mottosuyla yola çıkan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Aydın İl Müdürlüğü, girişimcilerin projeleriyle kendilerini göstermelerini ve yeni kurulan işletmeleri destekleyerek sürdürülebilirliklerini sağlamayı amaçlıyor.

2024-2028 stratejileri doğrultusunda KOSGEB, Girişimci Destek Programı üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. 2024 yılı 1. Çağrı başvuruları, 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği’ne Aydın’dan 12 girişimci hazırladıkları projelerle başvuru yaptı. 8 Ağustos’ta yapılan Jüri değerlendirmesi sonrası kalan 10 proje, Türkiye genelinde destek alacak ilk 500 arasına girecek.

Jüriye Aydın Sanayi Odası, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü paydaş olarak seçildi. Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mehmet TUNCER, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah DÜLGER, Sanayi ve Teknoloji Aydın İl Müdürü Hacı İbrahim BUĞDAYCI, KOSGEB Girişimcilik Politikaları Müdürü Ahmet KOÇ, Güney Ege Kalkınma Ajansı Aydın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Numan KATIKSIZ jüride yer aldı.

Türkiye genelinde yapılan bütün projelerin puanlamaları tamamlandıktan sonra sıralama yapılacak. Birinci çağrı döneminde Türkiye genelinde 500 tane işletme seçilip destek almaya hak kazanacak. Aydın’da başvuran girişimciler, jürinin verdiği bu puanlarla Türkiye’deki ilk 500 içerisine girmeye çalışacak.

Jürinin Aydın’da seçtiği ilk üçe giren projeler Türkiye genelindeki 500 proje arasına kesin girecek. Diğer 7’si ise 81 ildeki başvurularla kıyaslanıp ilk 500’e girebilecek. İlk 500’e giren Aydın’daki girişimciler 2 milyon üst limitli destek alacak. Bu desteğin 150 bin TL’si hibe, 1 milyon 650 bin lirası sıfır faiz kredi şeklinde ilk etapta 1 milyon 800 bin verilecek.

Son üç yıl içerisinde açılmış işletmeler 2. Çağrı döneminde başvurularını yapabilirler. KOSGEB, imalat yapan, teknoloji üreten, telekomünikasyon işletmelerinin başvurularını 30 Ağustos’a kadar bekliyor.