‘Aydın-İtalya Sanayi İstişare Buluşması’ Konulu Toplantı Aydın Sanayi Odası’nda Gerçekleşti

İzmir İtalya Konsolosu Sn. Daniele Bianchi ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Pietro Alba’nın katılımları ile gerçekleşen ”Aydın-İtalya Sanayi İstişare Buluşması” konulu toplantı Odamız Örsdemir Balkan Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Oda-Borsa Başkanları, İtalya’daki yerel firmalarla ortaklık yapan sanayici üyelerimiz, firma yetkilileri ile yöneticilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Gökhan Maraş yaptı.

Maraş, Aydın’ın sanayi faaliyetlerinden, sanayi ve üretim geçmişinden, Aydın sanayisinin Türkiye’deki yerinden bahsedip; Aydın ve İtalya arasındaki sanayi, yatırım ve ticari ilişkileri değerlendirdi.

Odamız bünyesinde yer alan İtalya İrtibat Ofisinden bahseden Maraş, irtibat ofisimiz, İtalya ile Aydın sanayisi arasındaki ticari ilişkiler ve yatırım ilişkilerini arttırmakta önemli bir rol oynamaktadır. İtalya ile çalışmalarımız hızlanarak devam ediyor. İrtibat Ofisimiz ile sanayicimize bu noktada rehberlik ediyoruz’’ dedi.

Sn. Pietro Alba ise, ‘’İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Aydın Sanayi Odası’nın değerli üyeleriyle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu buluşma, iş dünyasındaki güçlü bağlarımızı daha da pekiştirmek ve işbirliği olanaklarını artırmak adına önemli bir fırsattır. İki ülke arasındaki ticaret ve sanayi ilişkilerinin güçlenmesi, sadece İzmir ve Aydın için değil, aynı zamanda Türkiye genelinde de ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktadır. İtalya ile Türkiye arasındaki tarihi bağlarımız, kültürel benzerliklerimiz ve iş yapma konusundaki ortak vizyonumuz, iş dünyası için büyük avantajlar sunmaktadır. Aydın Sanayi Odası üyeleri olarak, sizlerin iş dünyasındaki başarılarına ve katkılarına büyük saygı duyuyoruz. İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sizlerle daha yakın iş ilişkileri kurmak ve ortak projeler geliştirmek istiyoruz. İki oda arasında oluşan güçlü işbirliği ile hem İtalyan hem de Türk iş dünyasının avantajlarından en iyi şekilde faydalanabiliriz’’ dedi.

Sn. Konsolos Daniele Bianchi, ‘’ Aydın Sanayi Odasının değerli üyeleriyle bir araya gelmekten büyük onur duyuyoruz. Bu önemli buluşma vesilesiyle, iki ülke arasındaki ticaret ve dostluk ilişkilerini daha da güçlendirmek için bir araya geldik. İki ülke arasındaki işbirliği, sadece ekonomik değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal alanda da zenginleşmektedir.

Sizlerin deneyimleri ve başarı hikayeleri, bu işbirliğinin temel taşlarından birini oluşturmaktadır. İzmir İtalya Konsolosluğu olarak Aydın Sanayi Odası üyelerine kapılarımızın her zaman açık olduğunu belirtmek isterim. Her türlü işbirliği ve etkileşim için hazırız’’ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Maraş, Aydın Sanayi Odası yapısı ve faaliyetleri hakkında Aydın bölgesi sanayisi hakkında bilgiler verdikten sonra katılımcılara teşekkür etti.

Toplantının devamında İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Y.K. Başkanı Sn. Pietro Alba ‘’İtalya Ticari Verileri’’, İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Genel Sekreteri Sn. Eren Alpar ise ‘’Oda Faaliyetleri ve Etkinlikleri’’ ile ilgili sunum gerçekleştirdiler.

İtalya İrtibat Ofisinin öneminden, iki bölge arasındaki sanayi faaliyetlerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Eren Alpar, geliştirilebilecek projelerden bahsederek sözlerini noktaladı.

Sanayici üyelerimizle İtalya Ticaretine yönelik istişareler ile devam eden toplantı sonunda Başkan Maraş, Sn. Konsolos Daniele Bianchi’ye, Sn. Başkan Pietro Alba’ya, Sn. Genel Sekreter Eren Alpar’a ve değerli katılımcılara bilgi paylaşımları için teşekkür etti.