AYSO, Maraton İzmir’de Gençler İçin Koştu

Aydın Sanayi Odası (AYSO), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği “Türkiye’nin En Hızlı Maratonu” olan Maraton İzmir Avek’de Cumhuriyetin Geleceği Gençlerimiz için koştu.

Türk Eğitim Vakfı ve Aydın Sanayi Odası işbirliği ile AYSO koşu grubu, Maraton İzmir 2024 koşusuna katılarak Aydın’da eğitim görecek meslek liseli öğrencilerine burs bağışı toplamak adına, yarınlar için ter döktü.

Maraton İzmir’e Meclis Başkanımız Hakkı Gözlüklü, Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, Odamız Üyeleri Zühtü Özçelik ve Mustafa Akoğlu ile Genel Sekreterimiz Kerem Öden katıldı.

AYSO adına projeyi koordine eden Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, geleceğimiz olan genç kuşakların eğitimi için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Meclis Başkanı Hakkı Gözlüklü ve AYSO üyeleri ile birlikte Maraton İzmir’e katıldıklarını belirten Maraş, Aydın Sanayi Odası olarak Aydın’da eğitim görecek meslek liseli öğrenciler adına bağış topladıklarını belirtti. Bağışlar ile birlikte bu yıl birçok öğrenciye burs imkânı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Maraş, meslek liselerin önemine değindi.

Maraş, ‘’ Artan işsizlik ve sanayide nitelikli çalışan ihtiyacının karşılanamamasından dolayı meslek liseleri bizim için çok önemli. İyi bir eğitimle bu sorunların üstesinden gelmek mümkün. Öğrencilerimizin hem meslek öğrenip hem de istedikleri alanlara yönelmeleri  ve bu alanlarda iyi yönlendirilmeleri lazım.  Çocuklarımızı meslek liselerine gitmeleri konusunda teşvik etmeliyiz. Aydınlık bir geleceğin ancak mesleki eğitimle mümkün olabileceğine inanıyoruz. AYSO olarak da eğitime önemli katkılar sağlıyoruz. Bundan sonra da eğitim konusunda duyarlı olmaya devam edeceğiz. AYSO üyelerinin de bağış kampanyamıza destek olacaklarına hiç şüphem yok. Bağış kampanyamız 6 Mayıs’a kadar devam edecektir. Bağış kampanyasına bizleri de dâhil ettikleri için Türk Eğitim Vakfı’na teşekkür ederim. ” dedi.