Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis ve Müşterek Komite Toplantısı, Meclis Başkanımız Hakkı Gözlüklü başkanlığında Örsdemir Balkan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında Meclis Başkanımız Hakkı Gözlüklü, Meclis ve komite üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek ülkemiz ekonomisinde son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Konuşmasında sanayisizleşme riskine, imalat sanayinde gözlenen yavaşlamaya ve istihdamın giderek hizmetler sektörüne kaymasına dikkat çekti. Finansmana erişimde yaşanan zorlukların üretim kapasitesi üzerindeki baskısını vurgulayan Gözlüklü, Türkiye’nin küresel rekabet endekslerindeki konumuna rağmen altyapısı, genç ve dinamik işgücü, girişimci ruhu ve hızlı uyum kabiliyetiyle önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizerek, doğru politikalarla bu dönemin kalıcı bir kayba değil, yapısal dönüşüm için fırsata dönüştürülebileceğini ifade etti.
Ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş söz alarak Odamızın gelir–gider durumu, nakit akışı ve dönem içi faaliyetleri hakkında Meclis ve komite üyelerini bilgilendirdi; sanayicilerimizin rekabet gücünü artırmaya yönelik projelerin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.
Konuk konuşmacı bölümünde MY Eğitim ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Sayın Mert Yılmaz, “Orta Vadeli Programa Bakış, 2026 Yılı Faiz–Enflasyon ve Döviz Kuru Öngörüleri, Reel Sektörü Bekleyen Sıkıntılar, Olası Fırsatlar” hakkında konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz, küresel ve ulusal ölçekte ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmelerini paylaşarak reel sektör açısından risk ve fırsat alanlarını aktardı; üyelerimizin soru ve görüşlerini yanıtladığı bir oturum gerçekleştirdi.
Toplantı sonunda Meclis Başkanımız Hakkı Gözlüklü ve Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, değerli katkıları için Sayın Mert Yılmaz’a teşekkür ederek kendisine teşekkür sertifikası takdim ettiler.








