Cumhuriyetimizin 100. Yılına Damga Vuran İhracatçılar Ödüllendirildi

Ege İhracatçı Birlikleri 2023 yılında gerçekleştirdiği 18,3 milyar dolarlık ihracata en büyük katkıyı sağlayan 57 firmayı, 21 kategoride 61 ödülle onurlandırdı. İzmir Kaya Thermal Otel’de gerçekleşen ödül törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş katılım sağlayarak, iklimlendirme sektöründe en çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 firmaya ödüllerini takdim etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız ve Kaltun Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tuncer, Kaltun Madencilik A.Ş. olarak maden sektöründe birincilik ödülünü teslim aldı. Zeytin ve zeytinyağı sektöründe ilk 3’e giren firmalar ise ödüllerini Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Tuncer’den aldılar. Ödül törenine önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yunus Şahin de katıldı.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde(EİB) 2023 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren birinci firma, Petkim; ikinci firma Pergamon Status; üçüncü firma ise Kocaer Çelik oldu. Öte yandan en fazla ihracat gerçekleştiren dış ticaret sermaye şirketi ise Pergamon Status olarak kayıtlara geçti.

Cumhuriyetimizin 100.yılında en çok ihracat gerçekleştiren 57 firma içerisinde Aydın’dan 8 Sanayici Üye firmamız yer aldı.
AYSO Üyesi 8 sanayi kuruluşunu tebrik eden Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş “ 2022 yılında 6 olan Yıldız İhracatçı sayımızı 2023 yılında 8’ye çıkarmış olmak İlimiz için oldukça önemli. 2024 yılında yeni başarılara imza atmak için AYSO olarak İhracatın gelişimine desteklerimizi sürdüreceğiz. İlimiz ihracatını parlatan yıldızlarımızla gurur duyuyoruz. Üretime, istihdama ve ihracata katkı sunan ihracatçı firmalarımızı emeklerinden ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ne; İzmir Vali Yardımcısı Kamil Köten, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Enver Kök, Türk Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Halil İbrahim Gökçüoğlu, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, 2014-15 dönemi Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Gökhan Temur, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları, ödül alan firma temsilcileri katıldı.

EİB İHRACATIN YILDIZLARI LİSTESİ’NDE YER ALAN AYDINLI FİRMALARIMIZ

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
SEKTÖR 2. OSMAN AKÇA TARIM ÜRÜNLERİ İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

SEKTÖR 3. PAGYSA PAMUK GIDA YERLİ ÜRÜNLER TİCARET VE SANAYİ A.Ş.

EGE MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
SEKTÖR 1. Sİ KALTUN MADENCİLİK SANAYİ NAKLİYE VE AKARYAKIT TİCARET A.Ş.

EGE SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
SEKTÖR 3. SÜ NOORDZEE SU ÜRÜNLERİ İHRACATI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

EGE YAŞ MEYVE VE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

SEKTÖR 3. SİBAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

ELEKTRİK/ELEKTRONİK

SEKTÖR 3. UĞUR SOĞUTMA MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

İKLİMLENDİRME

SEKTÖR 2. UĞUR SOĞUTMA MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

OTOMOTİV

SEKTÖR 2. JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

SERAMİK VE TOPRAK ÜRÜNLERİ

SEKTÖR 3. QUA GRANITE TİCARET A.Ş.