Cumhuri̇yeti̇mi̇zi̇n 100.yılında 100 Çınar Fi̇danı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Sanayi Odası işbirliği ile Cumhuriyetimizin 100.yılına özel ‘’Cumhuriyetimizin 100.yılında 100 Çınarla 100 Yıllara Geleceğe Selam Gönderiyoruz’’ etkinliği Efeler Yeniköy İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılında AYSO Yönetimi ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeniköy İlk ve Ortaokul öğrencileri ile birlikte çınar fidanlarını toprakla buluşturdu. Etkinlik kapsamında Aydın Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 100 köy okuluna 100 çınar fidanı dikilecek.

İl Millî Eğitim Müdürü Ekici, cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yıldönümünde Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın riyasetinde, sivil toplumla, odalarla ve yerel yönetimlerle ortak çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Bu kapsamda Aydın Sanayi Odası(AYSO) ile ortak proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Ekici, “Biz medeniyet ve kültür değerleri olarak kıyamet günü bile olsa elimizdeki fidanı toprakla buluşturması gereken bir yapıdan, kültürden geliyoruz. Köklerimizde bunların hepsi var. İnşallah nice yüz yıllara diyelim” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş ise “Bizler, bu özel yılın anlamını daha da derinleştirmek ve Cumhuriyetimizin değerlerini koruma sorumluluğumuzu hatırlatmak amacıyla Aydın Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 100 köy okuluna fidan dikimi etkinliğini başlatıyoruz. Bu etkinlik, sadece fidanlarla topraklarımızı yeşertmekle kalmayacak, aynı zamanda genç nesillere doğayı, çevreyi ve ağaçların kıymetini öğretecektir. Cumhuriyetimizin 100. yılında, fidanlarımızı toprakla buluşturarak, köy okullarımıza çınar fidanlarını emanet ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, bu etkinliğin anlamını ve önemini kavrayarak, çevreleri için duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Etkinliğe Meclis Başkanımız Hakkı Gözlüklü, Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Efeler İlçe Millî Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Okul Müdürü Ferdi Güngör, Yeniköy Mahallesi Muhtarı Maşallah Arslan, Yeniköy İlk ve Ortaokulu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.