Girişimcilik Sertifika ve Ödül Töreni Gerçekleştirildi

KOSGEB Denizli, Aydın, Muğla İş Fikri Teklif Çağrısı Girişimcilik Sertifika ve Denizli İş Planı Ödül Töreni, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) adına törene Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş katıldı. Güney Ege’de yer alan Denizli, Aydın ve Muğla illerimizden başvuruları kabul edilerek desteklenmeye layık görülen 50 girişimci, 1’er milyon TL ile ödüllendirildi. Toplamda 50.000.000 TL’lik iş geliştirme desteği dağıtıldı.

Açılış konuşmalarında konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, ‘’ KOSGEB, Denizli ABİGEM ve Odalarımızın işbirliği içinde “ İleri Girişimci Destek Programı İş Fikri Teklif Çağrısı” kapsamında projeleri kabul edilen 27 girişimcilerin sertifika töreninde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüzde girişimcilik, sadece ekonomik büyüme ve istihdam yaratma açısından değil, aynı zamanda inovasyonun, yenilikçiliğin ve toplumsal kalkınmanın en önemli itici gücü haline gelmiştir. Bu bağlamda, Denizli, Aydın ve Muğla illerinde hayata geçirilen bu projeler, bölgemizin ekonomik dinamizmini artıracak ve yeni iş olanakları yaratacaktır. KOSGEB’in bu çağrısıyla, girişimcilerimizin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için sağladığı destekler, ekonomik kalkınmamızın temel taşlarından biridir. Bugün burada, bu desteklerden faydalanarak projelerini başarıyla tamamlayan girişimcilerimizi kutlarken, onların azim ve kararlılıklarının geleceğimiz için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Özellikle Aydın’ da girişimciliğini, yatırıma dönüştürecek 10 arkadaşımızın proje konularının,  genelde gıda işleme üzerine, katma değeri yüksek ve ileri de ihracatımızı da destekleyecek projeler olduğunu görüyoruz. Hatta kısa zamanda işlerini geliştirip sanayi odamıza da üye olabileceklerini düşünüyorum’’ dedi.

GİRİŞİMCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Başkan Maraş, ‘’Girişimcilik yolunda atılan adımların ne kadar zorlu olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak, bu zorlukları aşarak projelerini başarıyla tamamlayan tüm girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Sizler, sadece kendi işletmelerinizi değil, aynı zamanda bölgemizin ekonomik potansiyelini de yükselttiniz. Sizlerin başarıları, diğer girişimcilerimize de ilham kaynağı olacak ve yeni girişimcilerin cesaretle bu yola çıkmalarını sağlayacaktır. Aydın Sanayi Odası olarak, bizler de girişimcilerimizin her zaman yanındayız. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve kaynakları sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Girişimcilerimizin başarılarının, bölgemizdeki ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle, KOSGEB’e, projelere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Başarılı projeleriyle burada olan girişimcilerimizi yürekten kutluyor, hepinize başarılar diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından projeleri kabul edilen 50 girişimciye ödülleri takdim edildi. Projelerini Aydın’da gerçekleştirecek olan girişimciler ödüllerini Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş’ın elinden aldı.

Girişimcilerimizi tekrardan kutluyor, başarılar diliyoruz.