Türkiye’nin İlk 1000 İhracat Devi İçinde 14 AYSO Üyesi Var

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Araştırması sonuçları yayılandı.

Listede AYSO Üyesi, UĞUR SOĞUTMA MAKİNELERİ A.Ş. 165. sırada, NOORDZEE SU ÜRÜNLERİ A.Ş. 228.sırada, JANTSA JANT A.Ş. 251. sırada, KALTUN MADENCİLİK A.Ş. 304.sırada, SEVAL KABLO A.Ş. 372.sırada, OSMAN AKÇA TARIM ÜRÜNLERİ A.Ş. 416.sırada, ABALIOĞLU BALIK A.Ş. 446.sırada, PAGYSA PAMUK A.Ş. 476.sırada, UÇAK TEKSTİL A.Ş. 549.sırada, KIRLIOĞLU TARIMSAL ÜRÜNLER A.Ş. 630. sırada, SUER GIDA A.Ş. 642.sırada, SİBAŞ GIDA A.Ş. 847. sırada, ALABANDA MADENCİLİK A.Ş. (SİBELCO TURKEY MADENCİLİK) 858. sırada ve BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO A.Ş. 890. sırada yer aldı.

Listede yer alan tüm firmaları tebrik eden Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, “Türkiye’nin önemli sanayi üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline gelen Aydın, gücünü her geçen gün artırmaya devam ediyor. İlk 1000 ihracatçı firma listesindeki firmalarımız da bunun en önemli göstergelerinden biridir. İhracatın devleri arasında yer alan 14 firmamız başta olmak üzere,  zorlu şartlara rağmen üretip, ihracat yapan tüm firmalarımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

AYSO, İHRACAT ARTIRICI ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİYOR

Aydın Sanayi Odası olarak şehrin ihracatını artırmaya yönelik yaptıkları çalışmalara aralıksız devam edeceklerini aktaran Başkan Maraş, şunları söyledi: “Aydın Sanayi Odası olarak biz de, şehrimizin ihracatını artırmaya yönelik çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. AYSO Eğitim Atölyesi bünyesindeki ‘’İhracat Pazarlama ve Müşteri İkna Yöntemleri’’ eğitimimizi ihracatçı üyelerimizin sektörlere yönelik hedef pazar araştırmaları ve istihbarat yöntemleri başta olmak üzere dönemsel olarak organize ediyoruz. İhracat yapan ya da ilk defa ihracat yapacak firmalarımıza potansiyel pazarlarlar hakkında destek oluyoruz. Firmalarımızın talepleri doğrultusunda bu tür çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Oda olarak hizmetlerimiz ve sanayicilerimizin azimli çalışmaları ile ihracatta yeni bir rekor kıracağımıza da inanıyorum.”