ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILDI

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Köşk Meslek Yüksekokulu İşletmede Mesleki Eğitim Modeli (3+1) Protokol Töreni, ADÜ Rektörlük Binası Senato Salonu’nda gerçekleşti.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in başkanlığında gerçekleşen protokole, Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş katılım sağladı.

İşsizlik oranının azalmasının, istihdamın artmasının, teknoloji ve akademik bilgilerin iş yerlerine transferinin, teknolojik kalkınmanın hızlanmasının amaçlandığı mesleki eğitim modeli kapsamında, 21 kurum ve firma ile iş birliği protokolü imzalandı.

İşletmede Mesleki Eğitim Sistemi, öğrencilerin istihdam oranlarını artırmak için ADÜ Senatosunda kabul edilerek yürürlüğe girmesinin ardından ilk kez Köşk Meslek Yüksekokulunda uygulanmaya başlandı.  3+1 modeli kapsamında öğrenciler, son dönemlerini bir işletmede uygulamalı eğitim alarak geçirecekler. Öğrenciler eğitimleri süresince kazandıkları teorik bilgileri, “İşletmede Mesleki Eğitim” dersiyle iş yerlerinde uzman rehberliğinde uygulamalı olarak bütünleştirip, nitelikli istihdam için gerekli becerileri geliştirecek, takım çalışması, iş disiplini ve sorumluluk alma becerilerini artıracak ve iş dünyasıyla tanışma fırsatı bulacaklar.

ADÜ olarak öğrencilerine en kaliteli eğitimi sunmak ve onları iş hayatına en iyi şekilde hazırlamak için büyük bir özveriyle çalışıldığını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, protokol kapsamında iş birliği yapılacak paydaşlara hitaben, “Bu çabalarımızın gerçek anlamda başarıya ulaşması, sizin gibi değerli paydaşlarımızın desteğiyle mümkündür. Bu nedenle, iş birliğimizin uzun vadeli ve sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz. Bu önemli adımda bizlerle birlikte yürüdüğünüz ve öğrencilerimize destek verdiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Birlikte, daha güçlü bir gelecek inşa edeceğimize olan inancım tamdır.” dedi.